Tuesday, August 11, 2009

bulat


anak saye dah botak.dia comel gile bila botak.saye lebih suka dia botak dari ada rambot sikit-sikit yang macam segan silu nak tumbuh tu.hehe.suke sangat dia botak...kepala dia bulat...mata bulat...pipi bulat...suke muncung bibir bulat.pendek kata semuanya bulat lah.badan je panjang...hehe.dalam gambar ni bukan main lagi dia angkat kepala dia skang.bukan main mendongak tingginya.actually imran mmg banyak tidur meniarap.semuanya sejak dia masuk hopspital sebab jaundice..masa tu dia kecik lagi so selalu tidur menonggeng la kan.sejak dia balik rumah...dia cepat terkejut dalam tidur dia dan tidur sekejap2.so kami cuba tidurkan dia meniarap...and it works.memula tu cuak jugak la..tapi lama2 dia pon dah pandai nak adjust kepala dia dari kiri ke kanan vice versa.memula tu leher dia tak supportive enough so dia mampu angkat kepala angkat sekejap2 je.tp skang...wow..amazingly dia dah bole dongak lama2.credits to a 2mth old baby what...
jadi tidur meniarap tu actually mmg banyak membantu dia menguatkan otot leher dia.and...ada banyak kelebihan meniarap ni sebenarnya.baby senang burp once kita tiarapkan dia.and baby is always connected to angin/colic...so this position of sleeping really really helps pumping out all the unnessacary air.
to be safe...imran hanya tidur meniarap during day time and only by monitored by me of course.malam mmg dia tidur cam biasa since it's more quiet and his sleepy is kinda real at night...haha.it's better to be safe than sorry since..this position of sleeping is the main cause of SID(Sudden Instant Death) among babies.Kalau baby tak fussy...tak da masalah pon tido macam biase.
tapi suke sangat tgk dia mendongak camnie...macam jinjang je leher dia...hehe.cuteness !

2 comments:

amber said...

ekeke.. mmg bulat..nanti lelama kepla dia pon bulatt jek sbb tak kena makan dek bantal..cumil

far far away said...

Awww...This is so sweet :)